Teijo Doornkamp's Website

Logboek

02-10-22

Nieuwe publicatie vanwege nieuwe website.

23-01-21

Een nieuwe versie van de nazaten Dirk Jurjens en Engel Hindriks gepubliceerd. Een mail van Tammo ter Hark opende een spoor naar de nazaten van Grietje Jans Doornkamp en Tonnis Harms Straaten.

25-02-20

Ziggo is gestopt met het hosten van webpagina’s. Mijn website is daarom verplaatst naar jouwweb.

06-02-12

Hoogste tijd voor een nieuwe publicatie, hoewel ik lang niet klaar ben met het nalopen van mijn gegevens. Tot en met nummer 2000 in de kwartierstaat van Maarten en Joost heb ik alle gegevens opnieuw in handen gehad, heb waar mogelijk de originele aktes gezien (via AlleGroningers of FamilySearch / GenVer). Hier en daar zijn stukken stamboom verdwenen omdat ik mijn gegevens niet geloofde of omdat andere onderzoekers zich hebben gemeld.

Het belangrijkste voorbeeld is de kwartierstaat Kuitert. Albert Kuitert, gestorven in 1785 is ouderloos geworden. Hij lijkt uiteindelijk toch als soldaat uit Cuijk te zijn gekomen en niet in het noorden geboren. Ik wacht tot alle gegevens uit Cuijk online komen voordat ik hier verder zoek.

Gelukkig zijn er ook hele takken bijgekomen en bewijzen verstevigd. Een leuke vondst was de afstamming van Dina Stalbergen, waarvan ik – met hulp van Menne Glas – eindelijk in staat was te bewijzen dat zij dezelfde is als Albertina Stalberg, dochter van Regnerus Stalberg en Aurelia Grevinghe. Achter beide ouders zat een omvangrijk spoor, de Grevinges in Groningen, de Stalbergens in de Achterhoek, Deventer, Breda en uiteindelijk Frankfurt am Main.

19-04-06

Ik ben de kwartierstaat van mijn kinderen aan het ontdoen van referenties naar vluchtige media. Om alles in het archief te checken kost me momenteel nog te veel tijd dus neem ik nu nog genoegen met electronische die ik vertrouw, zoals Genlias en transcripties van bronnen. Een aantal andere Internet-bronnen zijn dus verdwenen en zullen verder verdwijnen. Deze update is tot en met nummer 900 van de kwartierstaat van mijn kinderen. En als je er nog eens naar kijkt dan kom je toch weer informatie op het spoor. De kwartierstaat is dan ook voornamelijk in de breedte gegroeid, extra kinderen, partners etc.

Nieuwe takken heb ik gevonden in Veendam (Albert Jochums) en het Oldambt (Redeker) en Westerwolde (Molanus).

De Nazaten van Dirk Jurjens en Engel Hinderks zijn met 2 grote Amerikaanse takken aangevuld.

07-09-05

De Stad-Groninger voorouders van Yvonne (Appius, Haickens, kwartierstaat Kuitert) kregen uitbreiding met een bezoek aan het archief en een artikel uit de Nederlandse Leeuw uit 1938.

Voor de ouders van nummer 80 uit de kwartierstaat van mijn moeder (Kuper) bleek ik een verkeerd spoor te hebben gevolgd. Een tip van Hans Homan Free (met een vervangende kwartierstaat) leidde tot een leuk nieuw kwartier in het Veendamse.

De aanschaf van opnieuw 2 delen van de onvolprezen serie Westerwolder en hun Woningbezit, namelijk de delen over Vlagtwedde, bleek goud waard, de Vlagtwedder kwartieren zijn flink uitgebreid, inclusief een langdurige ‘vastloper’ in Louis Berends Smidt.

En ik heb weer eens moeten ontdubbelen, het aantal onafhankelijke sets dubbele voorouders tussen Yvonne en mij staat nu op 5. Wie biedt er meer? Ik ga ze binnekort eens op deze site publiceren.

11-05-05

De site is verhuisd naar een nieuw adres. De software is aangepast zdd mensen die helemaal anonym wensen te blijven niet meer worden vermeld.

Nummer 116 uit mijn kwartierstaat: Jan Wubbes Wubbena heeft na 8 jaar eindelijk ouders gekregen. Met hulp van Anne Beukema, die á la Socrates me dwong om alle stappen nog maar eens te zetten kwam het bewijs op tafel dat de ouders genoemd in de overlijdensacte van zijn halfbroer Hendrik Wubbes Dallinga fout zijn. Zijn moeder was daarna vlot terug te vinden, voor zijn vader moet ik de kerkboeken van Bunde gaan bekijken.

26-01-05

Een artikel van Ruut Wegman in Westerwolde maakte me duidelijk dat ik voor de ouders van Wendelke Wijbets de verkeerde moeder had gevolgd. Gelukkig leverde hij tegelijk veel nieuw materiaal aan.

Mijn eerste bezoek aan het archief in Drenthe ooit (leuk archief!) zekerde een hoop gegevens. Ik moet binnenkort weer eens terug voor de rest….

Een tip van Geert Spelde haalde een oud-doodlopend spoor weer uit het slop: de familie Lugthart kreeg weer een spoor in het archief in Groningen en bleek opnieuw een schat te herbergen: een uitloop naar de Noord-Drentse familie Homan van wie al veel bekend is ondermeer op de site van Hans Homan Free.

10-11-04

Jan Lafeber uit Gasselte was ook alweer zo vriendelijk om voor mij een bezoekje aan het archief in Gouda te brengen. De Goudse tak in de kwartierstaat Kuitert heeft dan ook veel meer vorm gekregen. Nieuwe sporen wijzen naar Alphen en Amsterdam.

Verder een groot aantal aanvullende gegevens (extra kinderen, data die ik niet had, nieuwe suggesties) aangeleverd door een groot aantal correspondenten en een bezoekje aan het archief in Groningen.

04-10-04

Een paar aanvullende gegevens uit het archief in Gouda werden aangeleverd door Rene Stubbe (kwartierstaat Kuitert), een paar mensen meldden zich als familielid in de genealogie Dirk Jurjens – Engel Hinderks, hun gegevens zijn hierin verwerkt.

Een storende bug uit mijn publicatieprogramma eindelijk verholpen, waardoor de bronvermeldingen beter zijn geworden.

10-07-04

De kwartierstaat Kuitert heeft de grootste wijziging ondergaan, zwager Bas de Vries vond in een Nederlandse Leeuw uit 1931 de voorouders van Amelis van Zuijlen van Nijevelt, vandaaruit waren er genealogiën die tot aan de Graven van Holland, Karel de Grote en Koningen van Schotland reikten. Ik ben nog lang niet klaar met invoeren, maar publiceer nu de tussenresultaten.

12-05-04

De mogelijkheden van GedPage waren me uiteindelijk te klein, zodat ik zelf een en ander in elkaar heb geknutseld. Ik ben tenslotte automatiseerder. De doopdatums en beroepen alsmede een handiger zoekmogelijkheid zijn nu gerealiseerd.

Een bezoek aan het archief in Groningen wisselde een paar lang-openstaande vragen in voor nieuwe raadsels. Hendrik Berents Pot (1772-1885) in de kwartierstaat Buter bleek niet geboren in Scharmer (en daar onvindbaar) maar uit Hertogdom Lippe. In welke plaats is helaas niet bekend en de notitie in de lijst aangegeven lijken uit 1810 (Berend Pot, zijn vader?) was onleesbaar.

Deze kwartierstaat heeft ook de meeste nieuwe zaken, rond Hoogezand en Sappemeer:

q  Meentje Obbes Woldendorp (1767-1845) heeft voorouders gekregen nadat ik haar overlijdensacte vond.

q  Reine Jakobs (1779-1852) heeft ook voorouders gekregen, waarover op het net weer veel te vinden was.

10-03-04

Een bezoekje aan het archief in Groningen bleek productief voor de kwartierstaten Kuper en vooral Kuitert. In de eerste is de familie Smid in Nieuweschans verder uitgezocht, in de tweede is aansluiting gevonden bij de familie Van Iddekinge (Bartha Jacoba), in een lange rush op het Internet – geholpen door mijn zwager en mede-genealoog Bas de Vries – bleven de gegevens maar komen. Inmiddels zijn Bas en ik erin geslaagd zijn vrouw en hem tot familie te krijgen via Sebrecht ‘s-Graeuwen (1560-1602) en Cornelia van Baerle (1560-1599) in Breda.

Jan Lafeber uit Gasselte was zo vriendelijk bij een bezoek aan het streekarchief in Gouda de kwartierstaat Kuitert uit te breiden. Dank!

De licentie op GedPage is nu ook officieel binnen zodat ook de notities bij de personen en huwelijken zijn terug te lezen.